5 evőkanál mandulaolaj (vagy más, semleges ízű olaj)
1 csipet só
1 evőkanál barna cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaó
30 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A korábban megpirított mogyorót késes robotgépben vagy turmixban, pulzálva, lágy vaj állagúra őröljük. Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen.
Hozzáadjuk a sót, és a cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót és az olajat. További 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább lágyuljon, a cukor pedig teljesen feloldódjon.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, a mogyorós alaphoz adjuk, összedolgozzuk. Üvegekbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mogyorókrémet.
Fogyasztás előtt ne felejtsük el időben kivenni hűtőből, mert csak szobahőmérsékleten lesz kenhető, mivel nem tartalmaz pálmazsírt csak egy kevés olajat.