Barion Pixel

Házi nutella

Hozzávalók:

  • 25 dkg török mogyoró
  • 5 evőkanál mandulaolaj (vagy más, semleges ízű olaj)
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

  1. A korábban megpirított mogyorót késes robotgépben vagy turmixban, pulzálva, lágy vaj állagúra őröljük. Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen.
  2. Hozzáadjuk a sót, és a cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót és az olajat. További 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább lágyuljon, a cukor pedig teljesen feloldódjon.
  3. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, a mogyorós alaphoz adjuk, összedolgozzuk. Üvegekbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mogyorókrémet.
  4. Fogyasztás előtt ne felejtsük el időben kivenni hűtőből, mert csak szobahőmérsékleten lesz kenhető, mivel nem tartalmaz pálmazsírt csak egy kevés olajat.

Nyomtatás

Megosztás