Barion Pixel

Pirított mogyoró

Pirított mogyoró, az egyik legegyszerűbben, pár lépésben elkészíthető csemege.

  1. Szükséges hozzá egy tepsi, amit 200 fokra előmelegítünk.
  2. Ha felmelegedett, akkor érdemes sütőpapírt tennünk a tepsibe, majd arra jöhet a pucolt mogyoró egyenletesen elterítve.
  3. Körülbelül 10-12 percig hagyjuk a sütőben, közben néha megkeverjük, hogy minél egyenletesebben piruljon.
  4. 12 perc elteltével kivesszük a sütőből a tepsit, és hagyjuk kihűlni.
  5. Ezt követően kiöntjü egy konyharuhára, amit összehajtogatunk. Végül óvatosan összerázzuk (vagy dörzsöljük) a konyharuhába hajtogatott mogyorót, hogy elváljon a felesleges mogyoróléhát.

A pirított mogyoró önmagában is fogyasztható, nagyon zamatos, kellemes illatú, laktató olajos csemege. Darálva egy kevés cukorral ízesítve, még erőteljesebb az íze, kiválóan alkalmas a dió kiváltására a süteményekben.

Nyomtatás

Megosztás